Current Affairs – January, 2019

Current Affairs – January, 2019

1). Which city is the venue of the 42nd Indian Social Science Congress (ISSC)?
a)- Bhubaneswar b)- Hyderabad c)- Kolkata d)- New Delhi
2). Which Indian player has been named as the ICC Women’s Cricketer of the Year 2018?
a)- Jhulan Goswami b)-Harmanpreet Kaur c)- Mithali Raj d)-Smriti Mandhana
3). Who is the newly appointed Chief Information Commissioner (CIC)?
a)- Sudhir Bhargava b)- Vanaja N. Sarna c)- Suresh Chandra d)- Yashwardhan Sinha
4). Who has become the first Indian wicket-keeper to claim 20 catches in Test series?
a)- Dinesh Karthik b)-MSDhoni c)- Rishabh Pant d)- AjayRatra
5). Transgenders can file sexual harassment case under which section of IPC?
a)- Section 357A b)- Section 356A c)- Section 354A d)- Section 358A
6). ISRO has launched which initiative with students to engage them on space
science activities?
a)- Space b)-Sansad c)-Samwad d)- Sangrah
7). Who has taken charge as the first Chief Justice of Telangana High Court?
a)- T B Radhakrishnan b)-Chagari Praveen Kumar
c)- Sarasa Venkatanarayana Bhatti d)-Akula Venkata Sesha Sai
8). Which state’s women has recently formed 620-km-long ‘wall’ to uphold
gender equality?
a)- Tamil Nadu b)-Karnataka c)-Kerala d)-Odisha
9). Which of the following countries have officially quit UNESCO?
a)- Russia and Qatar b)-Japan and UK c)-United States and Israel d)-Iran and Qatar
10). The Union Government has launched Ujjwala sanitary napkin initiative in which
of the following states?
a)- Uttar Pradesh b)-Odisha c)-Jharkhand d)-Haryana

Click here for full Updates 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *